SİFONİK YAĞMUR SUYU DRENAJ SİSTEMLERİ
Wavin QuikStream® sifonik yağmur suyu drenaj sistemi, güvenli ve ekonomik bir şekilde çatı yüzeylerindeki yağmur suyunu tahliye etmek için oluşturulmuş bir sistemdir. Bu tahliye sistemi negatif basınç prensibi ile (hava içermeden su ile tam dolum) çalışmaktadır.
Minimum süzgeç ihtiyacı ile güvenli tahliye:
Wavin QuickStream® yüksek kapasiteli Paslanmaz Metal Başlıklı süzgeçleri sayesinde çok daha az miktarda süzgeç ile en yoğun yağışlarda bile verimli çözümler sunulur. Ayrıca Wavin QuickStream® yüksek kapasiteli çatı süzgeçlerini geniş bir yelpazede sunmaktadır. Bitüm tip, membran tip ve kendinden izolasyonlu tek dere tipi süzgeç olan metal dere tipi süzgeçler ile her türlü çatı tipine ve izolasyonuna göre çözümler sunabilmektedir. Paslanmaz çelik süzgeçler ile en geniş süzgeç seçim yelpazesine sahiptir. Maksimum 40 l/s debiye kadar tahliye kapasitesiyle Wavin QuickStream® süzgeçler, süzgeç sayısının azaltılmasına böylece daha az iniş yapılmasını sağlar. Tüm süzgeçlerin, EN 12056 ve EN 1253 standartlarına uyumlu olduğu bağımsız kuruluşlarca onaylanmıştır.
Çatıda daha az delik olması su izolasyonu açısından da çok önemlidir.
Daha küçük çapta ve miktarda boru ile daha kolay uygulama: Konvansiyonel ( Klasik ) çatı sistemleri , Daha fazla süzgeç adeti , daha büyük çaplı borular ve yapı içerisinde oluşturulan riskli ve daha maliyetli sistem tasarımı gerektirir.
Wavin QuickStream® Lisanslı QuickStream® hesaplama programı sayesinde hesaplanan yağmur yükü, En az süzgeç, En az iniş sayısı ve daha az miktarda boru kullanımı ile tahliye edilir. Daha az süzgeç kullanıldığı için çatıda daha az delik açılır ve izolasyon kolaylığı sağlar. Daha az iniş borusu ile altyapı kazıları ve hafriyat ihtiyacı en aza indirilir.
Mimarlar ve Mühendisler için yüksek tasarım kolaylığı
Konvansiyonel ( Klasik ) çatı drenaj sistemlerinde minumun %1 eğime ihtiyaç duyulur. Bu zorunluluk Wavin QuickStream® Sifonik ile ortadan kalkıyor.
Wavin QuickStream® Sifonik Sistemin yatay borularında eğime ( % 0 ) ihtiyaç duyulmaz. Böylece bina içi alanın ve tavan aralarının kullanımında tasarımcılar için en yüksek kolaylık sağlanır. Daha düşük çaplı boruların da kullanımıyla hem tasarım hem de montaj için maksimum kolaylık yaratılır. Boru sisteminde yüksek negatif basınçlarla birlikte yüksek akış hızlarına ulaşılır. Böylece yüksek hızdaki akışkan, boru sistemindeki yabancı maddeleri de süpürerek sistemin kendisini temizlemesini sağlar. Böylece bakım maliyetleri de en aza indirilmiş olur.
Hızlı ve kolay montaj
Daha az borulama ve iniş hattının basitleştirilmesinin yanında, özel olarak dizayn edilmiş kelepçe sistemiyle birlikte yüksek montaj kolaylığı sayesinde hızlı montaj yapılır.
Üstün Kelepçeleme Sistemi
Wavin, QuickStream® sifonik sistemi için özel tasarladığı kelepçe sistemiyle uygulamalarda maksimum kolaylık ve zaman tasarrufu sağlar. Sifonik sistemin çalışması sırasında ortaya çıkabilecek yüksek statik ve dinamik yükler dayanıklı askılama kelepçeleriyle kolayca karşılanır. 100 metre uzunluğundaki polietilen boru 30°C sıcaklık değişikliğinde 60cm kısayıp uzamaktadır. Kurulacak askılama sisteminin bu değişikliği kaldırabilecek özelliklerde olması gerekmektedir. Wavin askılama sisteminin güvenilirliği bağımsız kuruluşlarca test edilmiştir.
Wavin, QuickStream® Lider Tasarım ve Hesap Yazılımı Nedir ?
Wavin’in kendi geliştirdiği QuickStream yazılımının 3 ana ilkesi vardır. Güvenlik, Bim Revit uyumluluğu ve üstün uygulama çizimleri. Tasarlanan sistemin her boruda oluşturduğu basınç, akış hızları ve tam doluluğu tasarım aşamasında test edilerek sistemin güvenliği teyit edilir. AutoCAD ve Revit uyumlu çizimler sayesinde proje ekibimiz ve tasarımcılarımız arasında daha sağlıklı iletişim kurulur. En kolay ve anlaşılır 3 boyutlu proje çıktıları ile uygulamacılar için en doğru yönlendirmeler yapılır. Ckare Mühendislik uzman proje ekibi, sifonik sistem tasarımından sonra, gerek 3 boyutlu izometrik çizimler, gerekse ayrıntılı hat ve süzgeç çizimleriyle en yüksek kalitede doküman desteği sunarak hem tasarımcıların sunulan projeyi anlamasını kolaylaştırır, hem de uygulamacıların işlerini en doğru şekilde yapmasını sağlar. Böylece hataların ve iletişim eksikliğinden kaynaklanabilecek sorunların önüne geçilmiş olur.